مسعود صرامی: اصفهان الگوی شهرهای دیگر خواهد شد
مصاحبه ویژه نامه مرکز علمی کاربردي اصفهان سیتی سنتر با کارآفرین برتر کشور و سرمایه گذار مجموعه آموزشی اقتصاد ( شهر دانش) مسعود صرامی بنیانگذار سیتی سنتر اصفهان و شهرک بزرگ سلامت اصفهان
به گزارش همراه پرس: مرکز علمی کاربردي اصفهان سیتی سنتر با جناب مسعود صرامی کارآفرین برتر کشور و سرمایه گذار مجموعه آموزشی اقتصاد (شهر دانش) و بنیانگذار سیتی سنتر اصفهان و شهرک سلامت اصفهان مصاحبه ای کرده است.
•بسیاري از فعالان اقتصادي معتقدند که شهر اصفهان براي انجام فعالیت هاي اجتماعی شهري سخت و بوروکراتیک است و جمله معروفی هم وجود دارد که هر کس بتواند در اصفهان کار کند در تمام ایران و جهان می تواند کار کند. شما به عنوان یک کارآفرین اصفهانی، که در بخش هاي مختلف اقتصادي ، تولیدي ، گردشگري ، سلامت، بازرگانی و … کارآفرینی و نوآوري داشته اید، در این خصوص چه نظري دارید؟
مسعود صرامی: اولین تجربه کاري من در کودکی اتفاق افتاد و تا امروز هر لحظه آموخته ام و براي رسیدن به آرزوهایم تلاش کرده ام ، من در این شهر به دنیا آمده و رشد کرده ام و با تمام وجود براي ایجاد امکانات و پیشرفت شهرم تلاش کرده و خواهم کرد؛ زیرا معتقدم اگر در جاي دیگري که شاید زمینه فعالیت هاي اقتصادي آن بهتر است بروم، مردمم و شهري که رشد خود را از آن بدست آورده ام را در نظر نگرفته ام؛ این شهر پتانسیل هاي بالقوه فراوانی دارد. بر همین اساس و با همین هدف نیز تلاش کرده ایم یک اکوسیستم کارآفرینی بیافرینیم زیراشدیداً اعتقاد دارم اصفهان ما می تواند سرآمد شهرهاي دیگر باشد . سعی ما بر این بوده که نیازهاي مردم اصفهان را مد نظر قرار دهیم و در راستاي مرتفع سازي این نیازها کارآفرینی کنیم البته با نوآوري هایی که در این زمینه داشته ایم سعی کرده ایم پاسخی فراتر از نیاز مردم بدهیم، تک تک بخش ها را با علاقه ایجاد کرده ایم و هر روز زمانی که در کنار عزیزان و همکاران بخش هاي مختلف هستیم از انرژي آنها نیز انرژي مضاعف می گیریم تا بتوانیم براي حضور مثمرثمرتر در جامعه آماده تر باشیم.
•به واژه اکوسیستم کارآفرینی اشاره فرمودید من از این فرصت استفاده می کنم و دیدگاه شما را در خصوص واژه هاي کارآفرینی، نوآوري جویا می شوم.
مسعود صرامی: از بابت ساخت بزرگترین شهرک سلامت و سیتی سنتر اصفهان معذرت می خواهم
مسعود صرامی: از بابت ساخت بزرگترین شهرک سلامت و سیتی سنتر اصفهان معذرت می خواهم
مسعود صرامی: اکوسیستم کارآفرینی، به مجموعه افراد، بخش ها، روشها، قوانین، رویدادها و … در یک محدوده جغرافیایی گفته میشود که بر فعالیتهاي کارآفرینی و نه اشتغالزایی در آن منطقه، تاثیر می گذارد و نکته اصلی نیز همین جاست که ما در اکوسیستمی که آفریدیمصرفاً به دنبال اشتغال زایی نبوده ایم! بلکه به دنبال نوآوري و روش هایی بوده ایم که براي مردم اصفهان کارآمد است. اولویت دهی به فرهنگ ، دسترسی مناسب و مبتنی بر توسعه پایدار، انتخاب سرمایه انسانی با سیستم شایسته سالاري ، آسیب نزدن به محیط زیست، در نظر گرفتن حقوق نسل آینده و… شاکله نظام کارآفرینی ما را تشکیل می دهد. در خصوص واژه نو آوري نیز باید به زمانی اشاره کنم که اولین تجربه کاري من در آشپزخانه منزل و با ساده ترین ابزارها یعنی نخ کاموا و باقی مانده شمع سقاخانه شکل گرفت، تا زمانی که آن اتفاق عجیب در صف دریافت باتري اتوموبیل براي من رخ داد و زمینه ساز یک تحول عظیم شد. همان زمانی که دغدغه ذهنی من این بود که چطور می توانم قبل از ایجاد یک عارضه، مشکل را ببینم، بشناسم و آن را برطرف کنم، در واقع چگونه می توان نیازها را به جاي اینکه هر روز به شکل مشکل بزرگ تري نمایان شوند به کلی مرتفع سازم؟این تصمیم را در شرایطی گرفتم که دانشم در زمینه ساخت باتري بسیار اندك بود و شاید بهتر بگویم هیچ نمی دانستم. شرکت تولیدي برنا باتري در سال ١٣٦٩ با توجه به کمبود شدید باتري خودرو در کشور و در شرایطی که تنها یک تولید کننده باتري خودرو دولتی در کشور وجود داشت، تاسیس و به بهره برداري رسید و امروزه این مجموعه با ٢٣ کارخانه تولیدي شاخص الگو در کشور، نه تنها از نظر کمی بلکه از نظر کیفی نیز داراي افتخارات فراوانی است و این مهم تنها با پشتکار و پشتکار و پشتکار به دست آمده است؛ زیرا ما معتقد هستیم پشتکار جاي تمام نداشته هایتان را می گیرد.
•در جایی از صحبت هایتان به توسعه پایدار اشاره فرمودید در افق چشم انداز مجموعه هاي تولیدي و خدماتی شما واژه توسعه پایدار چگونه معنا و مفهوم می یابد؟
قبل از آنکه به مفهوم توسعه پایدار بپردازم لازم است نکته اي را یادآور شوم، مبناي تمامی فعالیت هاي ما انسان ها هستند و در واقع تلاش ما بر این بوده که هر آنچه خلق می کنیم انسان محور باشد؛ اما براي آسایش و آرامش انسان هیچ آسیبی به طبیعت نزده ایم، پروژه هاي ما ترافیک زا نیست بلکه ترافیکز داست، پروژه هاي ما باعث آلودگی نمی شود. ما به دنبال بناي ماندگار بوده ایم نه بلاي ماندگار!
با نگاهی به مجموعه سیتی سنتر متوجه خواهید شد که این مجموعه براي رفاه همه انسان ها ساخته شده نه فقط یک گروه خاص، در طراحی این مجتمع وضعیت جسمانی توانخواهان، کودکان، بانوان باردار، سالمندان و … در نظر گرفته شد و تمام تلاش ما بر این بوده محیطی را فراهم کنیم انسان ها با کمترین دغدغه در آن حضور یابند. براي راه اندازي شهرك سلامت به ریشه کنی بیماري ها فکر کرده ایم نه فقط به درمان آنها ! با تحولی که صنعت ساخت و ساز به وجود آوردیم امروزه موزه اي داریم با ارتفاع ١٤ متر وسعت ١٦٠٠ متر با دیوارهاي معلق که به هیچ وجه خارج از استاندارد نیست. توجه به خصوصیات فیزیولوژیکی، روانشناسانه و ویژگیهاي روحی انسان در تمامی بخش هاي برنامه ریزي مجموعه پرستیژلند مشهود است.
•همان طور که مستحضرید نشریه حاضر یک نشریه علمی است و مخاطبان اصلی آن دانشجویان، اساتید و خبرگان علمی هستند، کمی از شهر دانش که بارها از آن سخن گفته اید و در آینده نزدیک آن را محقق خواهید ساخت سخن بگویید.
مسعود صرامی: در تمام زندگی ام به دنبال خلق موقعیت هایی جدید بوده ام، تاسیس ”دبیرستان اقتصاد” از فعالیت هاي فرهنگی مجموعه اصفهان سیتی سنتر است که هدف آن تربیت ”جوانانی خردباور” است تا بتوانند با نگاه نقاد و به روش استدلالی، باورهاي درست را پرورش دهند. دانشآموزان در این مدرسه میآموزند ”کار تیمی” را تمرین کنند و موفقیت خود را در موفقیت دیگران بدانند. در مدرسه اقتصاد قضاوت و مقایسه جایی ندارد و این نخستین گام براي داشتن حال خوب است.دانشآموزان در این مدرسه اعتماد به یکدیگر را تمرین می کنند. فضیلت اعتماد در جامعه ما در حال فراموشی است و ما بیش از هرچیز به همدلی و اعتماد نیاز داریم.
در نظریه ”درماندگی آموخته شده” سلیگمن می آموزیم: اردك ماهی هایی هستند که در آکواریوم پر از ماهی کپور بودند و از آنها تغذیه می کردند، پژوهشگران با قراردادن مانع شیشه اي موجب ناکامی آنها شدند و پس از مدتی آنها حتی با برداشتن مانع، تلاشی براي صید ماهی ها نمی کردند، در حقیقت این دیوار شیشهاي فاز ناامیدي میان اردك ماهیها ایجاد میکرد. من همانگونه که در مجموعه فعالیت هایم ثابت کرده ام زنده ام تا با ناامیدي بجنگم و پس از تجربه در پروژه هاي مختلف دریافتم که امید را باید در آموزش و پرورش و در مدارس تولید کرد. بدون داشتن مدارسی که نگاهی نو به دنیا و اقتصاد داشته باشند آینده اي سخت در انتظارمان است. دانش آموزان مدرسه اقتصاد دیگر با یک عدد تصادفی در کنکور، رشته و شغل انتخاب نمیکنند بلکه آگاهانه سراغ شغلشان میروند. همانطور که با آموختن مهارت هاي زندگی وارتباطی می توانند فردي مفید و موثر براي خانواده و کشورشان باشند. در تاسیس این مدرسه تلاش کردیم با کسانی که نسبت به امر آموزش تخصص دارند،حسن نیتشان بر ما ثابت شده و همسو با هم به توسعه می اندیشیم، دست در دست دهیم تا آینده روشنی را براي فرزندانمان ترسیم کنیم. امیدوارم بتوان این طرح را گسترش داد تا افقی روشن براي ایرانمان گشوده شود.